MAGIC FOREST IN MADEIRA – EL BOSC ENCANTAT DE MADEIRA

Si una cosa ens va sorprendre de Madeira va ser la seva exhuberant vegetació. Tota classe de plantes, flors, matolls, arbres…entorns de gran humitat i entorns desertics conviuen el diferents zones de l’illa. Els boscos de Laurisilva son boscos humits, i buscàvem aquells líquens que cauen com barbes d’ancians. En algunes zones de l’illa, que sembla un gran pastís amb un altiplà on només hi viuen conills i molins de vent i que cau molts metres per grans penyasegats fins al mar on viuen els humans en una franja bastant poblada, els núvols s’hi encallen i formen unes boires semipermanents que permeten aquests ecosistemes tant humits.

Tot i la poca voluntat dels oriunds del lloc perquè els forans trobin aquest bosc impressionant, ja que no hi ha cap indicació de per on començar a busca-lo, al final hi vàrem anar a petar de caps, mig per casualitat mig per la poca informació que vàrem poder trobar a la web. Grans arbres vells, recargolats i a alguns metres els uns dels altras, i la boira que ho cobreix tot. Tot queda humit, i realment et podries perdre en la boira, de fet, una parella apareix de dins el nuvol i ens demana cap a on hauria d’anar per trobar un camí. El núvol es mou i la boira es fa mes o menys densa. Sota els arbres hi plou. Es increible, però realment hi cau ben bé pluja, les fulles que han recollit la humitat de la boira la deixen caure en forma de gotes, i fins i tot rajolins d’aigua. Així que, Mai intenteu guardar-vos de la pluja sota el bosc de Laurisilva.

SKELLIG ISLANDS

Skellig Islands son dues illes bessones bastant curioses,situades al sud-oest d’Irlanda; similars quant a forma però molt diferents en el fons. En la distància l’una s’ens presenta de colors blancs i grisos, l’altra d’un verd espaterrant.A què es deu aquest contrast en els tons?

L’illa més petita és coneguda com a Little Skellig (Sceilig Bheag en irlandès). Està tancada al públic, i conté la segona població més gran del món de mascarells, amb quasi 30.000 parelles. Little Skellig està aproximadament a 1,5 km de Great Skellig.

Els Mascarells es llancen al mar com torpedes per entrar sota l’aigua amb força, i així pescar les seves preses platejades els peixos. Son elegants, amb els seu vestit blanc i la seva màscara blava als ulls. Són ells, en niar en una gran colònia, els que tenyeixen de blanc l’illa gris.

L’illa que veiem en tons verds, es coneguda com a Great Skellig o Skellig Michael (Sceilig Mhichíl en irlandès), i és la més gran de les dues, elevant-se fins als 230 metres sobre el nivell de la mar. És la llar del Frarets, i està coberta d’herba verdíssima i tapissada de flors. Els petits Frarets fan els seus nius en forats sota terra, i la vegetació pot créixer a plaer en aquesta illa atlàntica. Bé, potser no tenen el posat elegant dels mascarells, però són encantadors amb el seu frac negre i el seu gran bec de colors. En aquesta illa, ells no tenen gens de por de les persones, aixi que si tens paciencia fins i tot s’acosten a fer el xafarder.