Skellig Islands son dues illes bessones bastant curioses,situades al sud-oest d’Irlanda; similars quant a forma però molt diferents en el fons. En la distància l’una s’ens presenta de colors blancs i grisos, l’altra d’un verd espaterrant.A què es deu aquest contrast en els tons?

L’illa més petita és coneguda com a Little Skellig (Sceilig Bheag en irlandès). Està tancada al públic, i conté la segona població més gran del món de mascarells, amb quasi 30.000 parelles. Little Skellig està aproximadament a 1,5 km de Great Skellig.

Els Mascarells es llancen al mar com torpedes per entrar sota l’aigua amb força, i així pescar les seves preses platejades els peixos. Son elegants, amb els seu vestit blanc i la seva màscara blava als ulls. Són ells, en niar en una gran colònia, els que tenyeixen de blanc l’illa gris.

L’illa que veiem en tons verds, es coneguda com a Great Skellig o Skellig Michael (Sceilig Mhichíl en irlandès), i és la més gran de les dues, elevant-se fins als 230 metres sobre el nivell de la mar. És la llar del Frarets, i està coberta d’herba verdíssima i tapissada de flors. Els petits Frarets fan els seus nius en forats sota terra, i la vegetació pot créixer a plaer en aquesta illa atlàntica. Bé, potser no tenen el posat elegant dels mascarells, però són encantadors amb el seu frac negre i el seu gran bec de colors. En aquesta illa, ells no tenen gens de por de les persones, aixi que si tens paciencia fins i tot s’acosten a fer el xafarder.